Omgeving van Bergen NH

In Bergen is het van oudsher kunst wat de klok slaat. Sinds begin 1900 is Bergen een kunstenaarsdorp. Zij werden aangetrokken door de rust en ruimte van de brede lanen en het vele groen en putten daar hun inspiratie uit. De artistieke stroming die hieruit voortvloeide wordt ‘de Bergense School’ genoemd en werken uit deze stroming zijn o.a. te bekijken bij Museum Kranenburgh.

 

Nog steeds wonen er veel kunstenaars in het dorp en zij stellen hun werk tentoon in de galerieën en het kunstenaarscentrum. 

Er worden tevens evenementen georganiseerd die met kunst in de breedste zin van het woord gelieerd zijn. Zo vinden er ’s zomers kunst- en artistieke markten plaats, in augustus staan de Holland Music Sessions (concerten door jong internationaal muzikaal talent) op het programma en in oktober volgt de Kunsttiendaagse.

KUNSTENAARSDORP

De ligging van Bergen is bijzonder mooi aan de rand van de duinen en de natuur. In en nabij het centrum staan monumenten als het villapark Meerwijk, gebouwd rond 1915 in de stijl van de Amsterdamse School.

 

Ook het centrum, gesitueerd om de Ruïnekerk, is zeer uitnodigend. Terrasjes, boetiekjes, restaurants en cafés geven het dorp zijn ongedwongen sfeer en inwoners van Noord Holland weten het dorp dan ook te vinden om te winkelen of een hapje te eten.

Woensdag 7 aug 2013


Als het donker wordt, zijn de tuinen, huizen en straten in en rond het centrum sprookjesachtig verlicht met waxinelichtjes en lampionnen. Verlichtingsavond is elk jaar op de eerste woensdag in augustus.

 


21 augustus 2013 - Caribbean Night in Bergen

 

6/7/8 September - Jazz en Sail Bergen

Wij zien jullie graag op 6, 7 en 8 september in het centrum van Bergen en op het strand in Bergen aan Zee om samen te genieten van deze prachtige afsluiting van het zomerseizoen! Jazz en Sail Bergen NH

 

De Kunst10daagse 2013 (laatste 10 dagen van oktober)

Een evenement waarbij meer dan 250 kunstenaars exposeren op evenzoveel locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen in Noord- Holland. Traditioneel vindt deze festiviteit plaats gedurende de laatste 10 dagen van de maand oktober en is daarmee oprecht een cultureel herfstfestival.

LIGGING

TIPS VAN DE EIGENAAR

- Bos: 500 meter

- Centrum: 1.0 km

- Openbaar vervoer: 1.0 km

- Openbaar zwembad: 1.5 km

- Restaurants/terrasjes: 1.0 km

- Bergen aan zee: 5.0 km